eng.png fi.png

Lisätietoa kasvattajasta

Vuonna 1977 Tiina Hallsten (silloin vielä Paukku) sai ensimmäisen koiransa, joka oli saksanpaimenkoirauros. Ensimmäinen kerrynterrieri saapui perheeseen vuonna 1985. Tiina on kasvattanut kerrynterriereitä kennelnimellä Slievemish (F.C.I. reg.) vuodesta 1988. Vaikka kasvatustyö on hyvin pienimuotoista, on kasvateissa jo yli 80 muotovaliota, joista seitsemäntoista on lisäksi saavuttanut Kansainvälisen muotovalionarvon ja kasvateista löytyy myös useita ryhmä- ja Best in Show -voittajia. Tiinan kasvatustyö on palkittu Suomen Kennelliiton Vuolasvirta -palkinnolla sekä Suomen Terrierijärjestön kasvattajaplaketilla että Suomen Koirankasvattajien kasvattajapalkinnolla.

Tiina on ollut aktiivisesti mukana järjestötyössä sekä hallituksessa että kentällä niin paikallisessa kennelkerhossa kuin valtakunnallisessa rotujärjestössä heti vuodesta 1986. Tiinalle on myönnetty Suomen Kennelliiton hopeinen ansiomerkki vuonna 2008. Luonnollisena jatkona tälle kaikelle sai Tiina ulkomuototuomarin oikeudet vuonna 2001 ja tällä hetkellä hänellä on oikeudet arvostella seuraavia rotuja: airedalenterrieri, amerikanstaffordshirenterrieri, brasilianterrieri, bullterrierit, glen of imaalinterrieri, irlanninterrieri, japaninterrieri, kerrynterrieri, kettuterrierit, lakelandinterrieeri, saksanmetsästysterrieri, sealyhaminterrieri, staffordshirenbullterrieri ja vehnäterrieri. Laajennusoikeus on koko terrieriryhmään sekä kakkosryhmään ja uusia rotuja on koko ajan työn alla.


Kotona Tiinan ja Jarin kanssa asustelee yleensä kaksi tai kolme aikuista kerrynterrieriä. Jari on itseasiassa kaiken alku ja juuri - Tiinan ja Jarin tutustuessa asui Jarin kotona kerryuros ja sitä kautta Tiina joutui kerryjen maailmaan. Tiinan "paheisiin" kuuluu myös muun rotuisia yhteisomistuksessa olevia koiria, joita Tiina esittää näyttelyissä.